Route Cadettenkamp

Plaats: Oosterhout en Teteringen
Lengte: 7,4 kilometer
Hoogtemeters: 48m
Moeilijkheidsgraad: blauw
Combineren: Deze route is verbonden met de MTB routes Dorst en Vrachelen

De route Cadettenkamp was de tweede mountainbike route van het routenetwerk van MTB Tracks Oosterhout. De route leid je aan de hand van blauwe bewegwijzering rondom de zandverstuiving ‘het Cadettenkamp’. De route is een laagdrempelige familieroute waar je tevens je kinderen kennis kunt laten maken met onze sport. Laagdrempelig betekent absoluut geen lange, rechte landbouwpaden maar een goede 7+ km singletrack plezier. Om naar de routes Dorst of Vrachelen te komen volg je de groene verbindingsbordjes.

Markering: De route is gemarkeerd met houten paaltjes met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:  Galgestraat, 4847 TE in Teteringen. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats naast het Pannenkoekenhuis “De Hannebroeck”, Hoevestraat 12, 4903 RR in Oosterhout.

Omgeving: De route is gelegen ten oosten van Teteringen. Het gebied omvat 95 hectare. Het zuidelijk deel ervan wordt Cadettenkamp genoemd. Dit is een heide- en stuifzandgebied waar soms de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie oefeningen houden. Ten noorden hiervan ligt het Galgeveld, een bosaanplant met voornamelijk grove den, waarin zich een landbouwenclave bevindt. Ook loopt de route over de Teteringse Heide.

De route “Cadettenkamp” gaat door verschillende soorten bos en over diverse ondergronden. Het eerste en laatste gedeelte kenmerkt zich door singletracks met wat meer los zand. Daarna kom je terecht op wat bredere paden en wat langere rechten stukken. De Route blijft continu uitdagend doordat je je tussen kleine boompjes heen moet laveren of door korte klimmetjes net voor of na een bocht.

In actie op route Cadettenkamp: