Route Dorst

Plaats: Dorst, gemeente Oosterhout
Lengte: 9,4 kilometer
Hoogtemeters: 46m
Moeilijkheidsgraad: zwart
Combineren: Deze route kan gecombineerd worden met de MTB route Vrachelen via route Cadettenkamp

Het parcours Dorst is een uitdagende route welke voor elke mountainbiker op zijn/haar eigen niveau een uitdaging is. De zwarte bewegwijzering loodst je langs een aaneenschakeling van vele kombochten, felle klimmetjes en snelle afdalingen in een kleine 10 kilometer door de boswachterij Dorst. Het parcours Dorst is de basis geweest van het routenetwerk van MTB Tracks Oosterhout en bestaat sinds 1994.

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes) op een witte achtergrond. Ook zijn er bordjes met het logo in rood, dat zijn alternatieve stukjes route.

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:  Parkeerplaats naast het Pannenkoekenhuis “De Hannebroeck”, Hoevestraat 12, 4903 RR in Oosterhout.

Omgeving: Deze singletrack ligt in het gebied van de Boswachterij Dorst (Seterse Bergen). Dorst ligt aan de weg Breda – Tilburg. De route door de Seterse Bergen kun je starten vanaf de parkeerplaats.. De meeste bochten zijn voorzien van een hogere kom zodat je op flinke snelheid de bocht kunt nemen. De route steekt een aantal verharde paden over. Dit wordt aangekondigd met boomstammen. Een lekker technisch parcours door voornamelijk bosaanplant met mooi steile klimmetjes. Klimmetjes zijn soms even doorzetten maar zijn allemaal prima te berijden op deze perfect bijgehouden parcours.

In actie op route Dorst: