Route Cadettenkamp

Plaats: Oosterhout en Teteringen
Lengte: 7,4 kilometer
Hoogtemeters: 48m
Moeilijkheidsgraad: blauw
Combineren: Deze route is verbonden met de MTB routes Dorst en Vrachelen

De route Cadettenkamp was de tweede mountainbike route van het routenetwerk van MTB Tracks Oosterhout. De route leid je aan de hand van blauwe bewegwijzering rondom de zandverstuiving ‘het Cadettenkamp’. De route is een laagdrempelige familieroute waar je tevens je kinderen kennis kunt laten maken met onze sport. Laagdrempelig betekent absoluut geen lange, rechte landbouwpaden maar een goede 7+ km singletrack plezier. Om naar de routes Dorst of Vrachelen te komen volg je de groene verbindingsbordjes.

Markering: De route is gemarkeerd met houten paaltjes met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:  Galgestraat, 4847 TE in Teteringen. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats naast het Pannenkoekenhuis “De Hannebroeck”, Hoevestraat 12, 4903 RR in Oosterhout.

Omgeving: De route is gelegen ten oosten van Teteringen. Het gebied omvat 95 hectare. Het zuidelijk deel ervan wordt Cadettenkamp genoemd. Dit is een heide- en stuifzandgebied waar soms de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie oefeningen houden. Ten noorden hiervan ligt het Galgeveld, een bosaanplant met voornamelijk grove den, waarin zich een landbouwenclave bevindt. Ook loopt de route over de Teteringse Heide.

De route “Cadettenkamp” gaat door verschillende soorten bos en over diverse ondergronden. Het eerste en laatste gedeelte kenmerkt zich door singletracks met wat meer los zand. Daarna kom je terecht op wat bredere paden en wat langere rechten stukken. De Route blijft continu uitdagend doordat je je tussen kleine boompjes heen moet laveren of door korte klimmetjes net voor of na een bocht.

In actie op route Cadettenkamp:

Route Vrachelen van MTB Tracks Oosterhout is weer geheel toegankelijk! Dit dankzij de inspanningen van de vrijwilligers van de onderhoudsploeg. Hiermee zijn nu alle routes weer volledig opengesteld.

Tot op heden was er nog een omleiding ingesteld op een deel van de route Vrachelen. Deze was ingesteld naar aanleiding van de schade welke was ontstaan, door het gebruik van de route, tijdens de extreem droge zomerperiode. Gisteren (6 oktober) zijn de laatste noodzakelijke werkzaamheden afgerond om ook dit deel weer open te stellen.

Wij willen iedereen bedanken voor de extra financiële bijdragen en voor hun geduld!
Nogmaals bedankt en we wensen je veel fietsplezier.

Sportieve groet,
Team MTB Tracks Oosterhout